Snowden: de dollar heeft 99% van zijn waarde tegen Bitcoin verloren

Bitcoin heeft in 2020 een nieuwe recordhoogte bereikt en zou voor het eerst in zijn geschiedenis bijna 20.000 dollar kunnen overschrijden. Onderweg heeft de Amerikaanse dollar sinds het ontstaan van de allereerste cryptocentrische munt meer dan 99% van zijn waarde verloren ten opzichte van BTC.

Het is een scenario dat moeilijk voor te stellen is, maar zoals klokkenluider Edward Snowden aangeeft, is het waar en wordt het ondersteund door gegevens. Hier is een blik op hoe dit wonderbaarlijke wapenfeit in minder dan tien jaar tijd is gebeurd.

Edward Snowden vraagt aandacht voor Cryptocurrency Milestone

Edward Snowden is een pionier in de privacybeweging, die aanzienlijke bekendheid geniet door het lekken van geclassificeerde NSA-documenten die de aandacht vestigen op massasurveillance die onder ieders neus plaatsvindt.

Naarmate het internet explodeerde, explodeerde ook de rijkdom aan persoonlijke en privé-informatie die ter beschikking wordt gesteld aan slechte actoren om te profiteren.

Cryptografie, de computertechnologie die centraal staat in Bitcoin, is een oplossing om bepaalde informatie privé te houden en buiten de nieuwsgierige ogen en handen van overheden en criminelen.

Satoshi Nakamoto en andere vroege Bitcoin-aanhangers waren “cypherpunks” die zich richten op het creëren van een laagje privacy via het internet, e-mails en zelfs geld. Wijlen Hal Finney, die er vaak van verdacht wordt de maker van Bitcoin te zijn, was een ontwikkelaar van PGP – een technologie genaamd “Pretty Good Privacy” die ook vandaag de dag nog gebruikt wordt om e-mails te versleutelen.

Deze vroege beschermers van digitale privacy, zoals Snowden, en hun overtuigingen, zijn wat de weg heeft gelegd voor Bitcoin om te worden gecreëerd om de dollar en de controle die de VS erdoor heeft, over te nemen.

Het pad sinds 2013, toen Snowden het polariserende cijfer werd dat hij vandaag de dag is, heeft ertoe geleid dat de Amerikaanse dollar maar liefst 99,93% is gedaald ten opzichte van Bitcoin.

De Amerikaanse dollar daalt met 99,93% ten opzichte van Bitcoin sinds 2013

Nee, we verwijzen niet naar een of andere “shitcoin” die geboren is uit een ICO en die na het knallen van de cryptobubbel 99,93% tegen BTC is gevallen op hun verhouding. Dit is de Amerikaanse dollar, de greenback, en de wereldwijde reservevaluta die Bitcoin levend heeft gegeten.

Omdat de dollar wereldwijd zo dominant is, is het de valuta waarop alle andere activawisselkoersen zijn vastgesteld. Het is ook het meest voorkomende handelspaar ten opzichte van crytpo activa, forex, aandelen en meer. Het is in feite de huidige maatstaf voor al het geld.

Wanneer u de BTCUSD-grafiek omkeert in de omgekeerde richting, heeft u in feite een USDBTC-grafiek die laat zien hoe ver de dollar is gedaald ten opzichte van de allereerste cryptocurrency sinds 2013.

Zoals Snowden zegt, is er in minder dan tien jaar tijd een volledige daling van 99,93% geweest. En nu Bitcoin klaar is om de afgelopen 20.000 dollar te breken, kan het decennium van de ondergang van de dollar eindigen met een cryptocurrency-achtige climax en een wisseling van de wacht in termen van een rekeneenheid en een wereldwijde reservevaluta.